≡ Menu

Cork

Cork se nahaja na jugu Irske in je njeno drugo največje mesto. Središče mesta, katero je bilo ustanovljeno v 6. stoletju, razdvajata dva kanala reke Lee, zato ga krasi veliko mostov in brvi za pešce ter kolesarje. Cork je univerzitetno in industrijsko mestece ter pomembno irsko pristanišče, največji delež pa prinaša farmacevtska industrija, med drugim je so bile v Corku iznajdene znamenite »modre tabletke« (Viagra).

Kot v veliki večini Irske se tudi v Corku prepletata protestantska in katoliška cerkev, zato sta dve največji znamenitosti katedrala St. Mary’s (katoliška) in St. Finbarr’s (protestantska), druge znamenitosti pa so še velikanska mestna hiša, operna hiša Cork, angleška tržnica ter glavna ulica St. Patrick’s, kjer najdete več trgovin, pubov ter seveda veselih in prijaznih domačinov.

Hoteli in prenočišča v Corku

V bližini središča mesta se priporoča manjši hotel Isaacs ***, kateri ponuja tudi vstop v bližnji sprostitveni center z bazeni in savnami, hotel Gresham Metropole *** vas razvaja z razgledom na reko, udobnimi sobami in brezplačnim vstopom v bližnji sprostitveni center, mladi popotniki pa ne spreglejte cenovno ugodnih ponudb v Sheilas hostlu, kateri poleg sob nudi tudi manjšo savno, kuhinjo ter brezplačen dostop do interneta.