≡ Menu

Dublin

Dublin je glavno mesto Irske in začetek večine potovanj na Irskem. Na spodnji strani boste lahko izvedeli vse o Dublinu, njegovih znamenitostih, priporočila za hotel ali hostel v Dublinu in druge podrobnosti, ki jih je priporočljivo vedeti, če se odpravljate v Dublin.

Hoteli v Dublinu

Glavno mesto »zelenega otoka« je poznano po svojem edinstvenem in živahnem mestnem utripu, prijaznih irskih dušah in seveda odličnem temnem pivu. Raziskovanje zgodovine mesta, katerega sta opisovala Oscar Wilde in James Joyce začnite z udobno namestitvijo, nekaj namigov vam ponujamo v nadaljevanju, ki jih lahko enostavno rezervirate ali jih poiščete s pomočjo iskalnika na strani hoteli na Irskem.

Hotel Bewleys

Hotel Bewleys *** se nahaja v predelu Ballsbridge, poznanem po koncertnih dvoranah, gledališču Board Gais, do središča mesta pa je 20 minut. Hotel se nahaja v bivši stavbi sirotišnice iz 19. stoletja, skupaj pa nudi kar 304 večinoma dvo ali troposteljnih sob, na voljo pa so tudi družinske sobe za do 5 oseb. Vse sobe imajo v kopalnici masažno kad. V bližini hotela se nahaja veliko in urejeno golf igrišče.

  Več info o hotelu

Hotel Sandymount

Hotel Sandymount *** se nahaja v bližini stadiona irske nogometne reprezentance Aviva v predelu Ballsbridge. Do središča mesta je le nekaj postaj nadzemnega vlaka. Nudi 168 dvo ali troposteljnih sob z sodobno opremo in masažnimi kadmi, prijazen je poslovnežem ter prilagojen invalidnim gostom. Na voljo je terasa za sončenje in žar, v bližini pa je več parkovnih površin.

  Več info o hotelu

Hotel Maldron

Hotel Maldron se nahaja v mestnem središču, v bližini Dublinskega gradu in avtobusne postaje Air Coach, katera nudi povezave do letališča. Nudi skupno 126 sob, večinoma dvoposteljne in nekaj družinskih sob z tremi ležišči. Vse sobe imajo v kopalnici masažno kad. Restavracija nudi jedi po naročilu, irske specialitete ter pester izbor svežih toplih napitkov. Hotel je prilagojen invalidnim gostom.

  Več info o hotelu

Hotel Cassidys

Hotel Cassidys *** se nahaja na znani trgovski ulici O’Connell v središču mesta nasproti gledališča Gate. Nudi 103 sobe z eno, dvo ali troposteljno namestitvijo, klimo in sodobno opremo. V restavraciji strežejo bogat zajtrk in tradicionalne irske jedi, lahko pa uporabljate tudi telovadnico, sejno sobo ali pa si izposodite kolesa in raziščete mestno središče.

  Več info o hotelu

Hostli

Spodaj najdete tudi dva hostla v Dublinu, ki ju lahko rezervirate.

Hostel The Times

The Times hostel se nahaja v mirnem predelu, nedaleč od središča mesta. Na voljo je 17 sob, lahko pa izbirate med privatno namestitvijo z 2-4 posteljami ali skupne sobe z 4-14 posteljami in žensko sobo za 4 osebe. V skupnem prostoru je na voljo televizija z DVD predvajalnikom in namiznimi igrami, hostel pa nudi brezplačen žični telefon v ok. 40 držav.

  Več info o hostlu

Hostel Sky Backpackers

V središču mesta, nedaleč od nočnih lokalov Temple Bar-a in živahne ulice O’Connell. Nudi 15 sob, privatne namestitve z 2-6 posteljami in skupne sobe z 4-10 posteljami ter žensko sobo s 6 ležišči. V skupnem prostoru lahko prebirate knjige, gledate TV ali igrate namizne igre, na voljo pa so tudi avtomati za pijače in prigrizke.

  Več info o hostlu