≡ Menu

Galway

Mesto Galway se nahaja na zahodni obali Irske in je četrto največje irsko mesto. Nastalo je ok. leta 1200 kot manjša naselbina ob reki Corrib, katera se je skozi stoletja razvijala in pridobivala na moči ter veljavi.

Danes je Galway poznan kot »srce irske kulture«, saj vsako leto organizirajo veliko festivalov na področju glasbe in umetnosti, povorke in sprevodi, koncerti tradicionalne irske in popularne glasbe in še bi lahko naštevali.

Kljub nastanku mesta v srednjem veku, se Galway ponaša z bogato arhitekturno dediščino, poznan je po več katedralah in gradu Lynch, največji srednjeveški stavbi, na Galwayski univerzi pa hranijo največ zapisov v različnih keltskih jezikih, kateri so zaščiteni pod okriljem UNESC-a.

Hoteli in hostli v Galwayu

Najbolj znan in prijeten hotel je zagotovo The Connacht hotel ***, kateri se nahaja le nekaj minut hoda od središča mesta, nudi pa sodobno opremljene sobe in velik sprostitveni center za ugodno ceno. Nedaleč stran se nahaja tudi nekoliko manjši hotel Flannery ***, kateri prisega na ponudbo storitev aktivnosti v naravi (golf, jahanje …), za mlajše turiste pa se priporoča obisk hostla Savoy.

Drugi kraji na Irskem.